Mijn naam is Lisa Wijnsouw. Ik ben logopedist en klinisch linguïst. Sinds januari 2019 ben ik werkzaam bij Logopedie Pluspunt. Mijn werkdagen zijn dinsdag en vrijdag.

In Dalfsen kom ik in Zorgcentrum Rosengaerde en de Trefkoele+. In Lemelerveld zit ik op de Regenboog en in het Kulturhus de Mozaïek. Ook kom ik bij mensen aan huis.
Ik behandel zowel kinderen als volwassenen en ouderen met verschillende logopedische problematiek. Juist de afwisseling tussen jong en oud vind ik erg leuk. Ik specialiseer mij met name in het behandelen van (neurologische) slik-, spraak- en taalproblemen bij volwassenen en ouderen. 

Wie weet tot ziens bij logopedie! 

TitelTekstSorteervolgorde
Orofaryngeale dysfagie

Dysfagie is een verzamelnaam voor slikklachten of slikproblemen. 
Dysfagie kan ontstaan door een neurologische aandoening (CVA, schedel- of hersenletsel, ALS, MS, ziekte van Parkinson), dementie, of een tumor in het KNO-gebied. 

1
Oromyofunctionele therapie (OMFT)Afwijkende mondgewoonten verstoren het evenwicht tussen spieren. Bijvoorbeeld bij foutieve slikgewoonten, mondademen, duimen, lispelen of slissen. OMFT is gericht op het herstellen van het evenwicht in het functioneren van spieren in en om de mond.1